امروز سه شنبه  ۱۰ تير ۱۴۰۴

۱۴۰۴/۰۴/۰۴- ۱۵:۵۵

مصاحبه تلویزیونی کاردار جمهوری اسلامی ایران در زاگرب با شبکه تلویزیونی N1 کرواسی

اتهامات اسرائیل علیه ایران چیز جدیدی نیست ، دو دهه است که ادامه دارد. اسرائیل همیشه ایران را متهم می‌کند که به تولید بمب هسته ای نزدیک شده است. مردم ایران باهوش هستند لذا اگر می خواستیم، در این دو دهه می ساختیم. اینکه بمب هسته ای نداریم، به این معنی است که نمی خواسته ایم که داشته باشیم. بعلاوه ایران عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی است و همه فعالیت های اتمی ما زیر نظر نظارت‌های بین المللی است. هیچ کشوری به اندازه ایران، تحت نظارت و بازرسی‌های آژانس نمی‌باشد.

مصاحبه تلویزیونی کاردار جمهوری اسلامی ایران در زاگرب  با شبکه تلویزیونی N1 کرواسی

درخصوص تجاوز رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران 

29 خرداد 1404

خبرنگار: شرایط در ایران و تهران چگونه است؟ از تلفات و کشته شده‌ها بگویید؟

- اجازه بدهید اول از این فرصت استفاده کنم و از همه دوستانم در کرواسی و مردم کرواسی  تشکر کنم، آنهایی که طی این چند روز پیام های همبستگی زیادی برای من و همکارانم در سفارت فرستادند.

همانطور که می دانید رژیم اسرائیل با توسل به عملیات های مختلف از جمله ترور، حملات هوایی و حملات پهپادی از روز 13 ژوئن به ما حمله کرده است، نزدیک به 2000 نفر کشته و زخمی‌شده اند که اکثرا غیرنظامی‌بوده اند. همچنین چندین فرمانده نظامی و یازده دانشمند و استاد دانشگاه،  ترور شده اند. مردم برای جنگ آماده نبودند، هیچ کس فکر جنگ نمی‌کرد. از نظر روحی و روانی آنقدر آماده نبودیم، چون دلیلی برای جنگ نبوده است و اینکه ما همیشه دنبل صلح هستیم. اما مردم اکنون آماده، متحد برای دفاع و مخالف تجاوز هستند. فکر می‌کنیم به زودی همه چیز بهتر هم خواهد شد."

خبرنگار: اسرائیل می‌گوید که او به ایران حمله کرده چون ایران به دنبال ساخت بمب اتمی است. آیا این درست است؟

-" اتهامات اسرائیل علیه ایران چیز جدیدی نیست" ، دو دهه است که ادامه دارد. اسرائیل همیشه ایران را متهم می‌کند که به تولید بمب هسته ای نزدیک شده است. مردم ایران باهوش هستند لذا اگر می خواستیم، در این دو دهه می ساختیم. اینکه بمب هسته ای نداریم، به این معنی است که نمی خواسته ایم که داشته باشیم.  بعلاوه ایران عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی است و همه فعالیت های اتمی ما زیر نظر نظارت‌های بین المللی است. هیچ کشوری به اندازه ایران، تحت نظارت و بازرسی‌های آژانس نمی‌باشد.

"اگر به مصاحبه دبیر کل آژانس نگاه کنید، خود او می‌گوید که هیچ نشانه ای از تلاش سیستماتیک ایران برای تولید بمب نیست. سرویس های اطلاعاتی آمریکا و اروپا نیز گفته اند که هیچ مدرکی در این مورد وجود ندارد. این فقط یک اتهام است. همچنین هم  بمب اتم و استفاده از این سلاح کشتار جمعی، خلاف باورهای مذهبی ماست. اسرائیلی‌ها می خواهند با این اتهامات و آغاز کردن جنگ، تمرکز جهان را از غزه و فلسطین و این موج به رسمیت شناختن فلسطین، منحرف کنند."

خبرنگار: اگر حرف شما درست است پس چرا تجهیزات اتمی را مخفی کرده اید، و چرا در تونل های زیرزمینی گذاشته اید؟

ما امروز را از قبل می دیدیم، چون ماهیت رژیم اسراییل را می دانیم. حتی قبل از این حمله نیز اسرائیل چندین بار به تاسیسات هسته ای ما حمله کرده است. اگر منطقی باشید از آنها محافظت می‌کنید. سرمایه گذاری و هزینه برای تاسیسات هسته ای بالاست، لذا باید از آن محافظت کرد. اگر مخفی بود پس چطور تحت نظارت و بازرسی آژانس بود؟ چرا اجازه دهیم اسراییل براحتی آنها را بمباران کند؟

"اسرائیل بدنبال شروع جنگ است. اما اسرائیلی‌ها بدون کمک آمریکا نمی‌توانند از خود دفاع کنند. اگر بحران ادامه یابد، می‌تواند از آمریکایی‌ها بخواهد که به آن بپیوندند. اگر این اتفاق بیفتد، از نقطه بی بازگشت عبور خواهیم کرد و جنگ در منطقه تشدید خواهد شد. این در واقع هدفی است که  رژیم اسرائیل دنبال می‌کند. آنها می خواهند منطقه در هرج و مرج باشد.

خبرنگار: تحلیل گران بحران در خاورمیانه را میان ایران و اسراییل می دانند. می‌گویند حماس و حزب الله بدون ایران میسر نبود.

می‌گویند ایران اسرائیل را برسمیت نمی‌شناسد و خواهان نابودی آن است، و این مشکل خارومیانه است.

مشکل خاورمیانه ، بحران ایران و اسرائیل نیست. بحران خاورمیانه از نقطه شروع پیدایش اسرائیل در خاورمیانه بوجود آمده است. مشکل سیاست های اسراییل است که با اشغالگری یک سرزمین و محروم کردن ساکنین اصلی آن از حقوقشان شروع شده است. اشغالگری ، مقاومت مشروع بدنبال دارد . حتی قبل از انقلاب اسلامی در ایران،  گروه‌های مقاومت در فلسطین وجود داشته اند. ایران از گروه‌های آزادیبخش مشروع حمایت کرده است. حزب الله که از بعد از ۱۹۸۲ بعد از حمله اسرائیل به لبنان شکل گرفت.  باید به گذشته و ریشه‌های بحران نگاه کرد و دلایل آنرا جستجو نمود. این بحران موقعی حل می‌شود که فلسطینی‌ها صاحب سرزمین باشند و به حقوقشان برسد.

خبرنگار: اسرائیل می‌گوید که ایران پشت ترور است.

- ماهیت اسرائیل ترور و اشغالگری است. مردم فلسطین و لبنان تروریست نیستند. کسی بیاید و سرزمین شما را بگیرد و شما را بیرون کند و شما بخواهید پس بگیرید، آیا شما تروریست هستید؟ برای ۷۰ ، ۸۰ سال روال همین است. باید نشست و مساله را حل کرد. دو سال است که مساله غزه اتفاق افتاده است و هنوز ادامه دارد. اسرائیل حتی به قرارداد های آتش بس خودش پایبند نیست. نیروهای مقاومت فلسطینی تمام شدنی نیستند  و نسل های جدید باز جای گروه‌های مقاومتی قبلی را می‌گیرند. لذا باید مساله از ریشه حل شود. ما هیچ وقت به اسرائیل حمله نکرده ایم . همواره آنها شروع کننده بوده و متجاوز هستند.

خبرنگار: نظر شما در خصوص نقش و انتظار شما از کشورهای اسلامی‌بخصوص عربستان سعودی در این مساله چیست.

ما رابطه خیلی خوبی با کشورهای اسلامی داریم. کشورهای اسلامی از جمله عربستان سعودی بطور فردی و جمعی اسراییل را محکوم کرده اند و در حال تلاش هایی هستند، ولی باید بهتر و قوی ترباشد.

اسرائیل نه فقط مشکل ایران، بلکه برای کل منطقه و سایر کشورهای اسلامی است. صحبت های رییس جمهور ترکیه را شنیده اید. طی سال ها خیلی از کشورهای اسلامی از اسراییل در امان نبوده اند. همه محکوم می‌کنند چون می‌دانند که بعد از ایران نوبت آنها هم هست.

خبرنگار: در خصوص آینده چگونه فکر می‌کنید؟ آیا ایران به صلح می‌رسد. ابتکارات صلح بیان و پیگیری شود.

جواب این پرسش مشخص است. الان که ما در حال دفاع هستیم. بر اساس منشور سازمان ملل، از حق مشروع دفاع از خود برخورداریم. این یک عکس العمل طبیعی است. نه فقط از ما، بلکه از همه که مورد تجاوز واقع شوند. احتمال مشارکت نظامی آمریکا هم وجود دارد. دیدید که رهبر ما چه فرمودند و اینکه ما چی می‌کنیم. (نه صلح تحمیلی نه جنگ تحمیلی)

ما  جواب شروع کننده را می دهیم. امیدواریم آمریکا عاقل باشد و به فکر صلح، گرچه مواضع رییس جمهور آمریکا هیچ ثبات ندارد. همه باید برای فراگیر نشدن جنگ تلاش کنند. بهر حال ایران از خود دفاع می‌کند. می‌دانیم که اسرائیل توان دفاع بدون آمریکا ندارد. در خصوص افزایش جنگ، این چیزی است که اسرائیل آن را می‌خواهد.  همیشه در منطقه و جهان. پیامدهای جنگ معلومند و همه را متاثر می‌کند.

خبرنگار: اسرائیل می‌گوید که آن مواضع نظامی‌شما را می‌زند و شما شهروندان آنها را، آیا این درست است؟

 شما چه گونه فکر می‌کنید ؟ شما خبرنگارهستید و حتما می دانید واقعیت چیست و حتما اخبار صحیح را دارید. البته که امروزه تمام اخبارصحیح از طریق رسانه‌های اصلی بدست نمی آید. رسانه‌های فضای مجازی فعال هستند و تصاویر پخش می‌شود. ( با نشان دادن عکسی از شهروندان غیر نظامی‌کشته شده در حملات رژیم صهیونیستی)  پس این عکس چه کسانی است...آیا اینها در مراکز نظامی‌بوده اند، نزدیک به  ۳۰۰ نفر کشته شده اند و بیشتر شهروندان بوده اند از جمله ده‌ها کودک و زن. آنها فقط مراکز نظامی ما را نمی زدند. بیمارستان، دانشگاه، مرکز تلویزیون، منازل مردم و.. پس چگونه این ادعا را می‌کنند...حتی اگر هم ادعا می‌کنند که فقط مراکز نظامی را می‌زنند، اصلا چه کسی به آنها این حق را داده است. آنها چه کاره دنیا هستند، با چه مجوزی حمله می‌کنند. دو سال است که هر چه میخواهند، در غزه می‌کنند. کسی نتوانسته آنها را در فلسطین متوقف کند. بیش از ۵۰ هزار نفر را کشته اند و هنوز این کشتار ادامه دارد، و بیشتر آنها هم زن و کودک هستند. بله و این مسخره است که دنیا سکوت می‌کند.

 خبرنگار: از سازمان ملل چه انتظاری دارید؟

انتظار داریم که به وظیفه اصلی خود که حفظ صلح و ثبات در دنیاست عمل کند. بی عملی زیاد داشته اند. به آنها نامه فرستاده ایم و درخواست تشکیل جلسه اضطراری داده ایم. بسیاری از کشورها همکاری کرده اند و منتظر نتیجه ایم.

خبرنگار: در این خصوص با دولت کرواسی صحبت کرده اید:

بله با وزرات خارجه کرواسی صحبت کرده ام. گفته اند که نگرانند و تحولات منطقه را پیگیری می‌کنند. آنها ابراز نگرانی کرده اند، خوب همه نگرانند، اما فقط نگرانی کافی نیست. باید محکومیت هم باشد و تجاوز گر محکوم شود. اما موضع دیروز رییس جمهور کرواسی در این خصوص ، دشجاعانه و منصفانه بود. مردم کرواسی باید به این رییس جمهور افتخار کنند و همه رهبران در اروپا هم باید مانند او عمل کنند.

خبرنگار: با تشکر از حضور شما.

ممنون از دعوت شما. اجازه دهید در آخر اضافه کنم که بعضی‌ها معتقدند بعضی وقت ها ایجاد یک جنگ لازم است. اما من معتقدم که این طور نیست. باید گفت بعضی وقت ها دفاع لازم است. اگر حمله نباشد، دفاع هم نیست. پس ما اصلی مبنی بر شروع جنگ ضروری نداریم. تا صلح است چرا جنگ؟ این حق همه مردم دنیاست که در صلح زندگی کنند. مردم کرواسی در صلح و امنیت باشید.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما